16.2.2015

PIZZA MARGHERITA MUTTISOOSILLA

kannen alla

Pahan päivän hyvä ruoka : pizza margherita 

Pizzapohja kuivahiivalla (4 liuskaa):

3 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 pss (11 g pussista) hiivaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
noin 6 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet. Lämmitä vesi reilusti käden lämpöiseksi ja lisää siihen öljy. Lisää kuivat aineet nesteeseen puoli desiä kerallaan, välissä vaivaten. Alusta kimmoisaksi. Anna kohota kelmun alla pari tuntia.

Laita tässä vaiheessa muttisoosi muhimaan ja mene sohvalle huilimaan, jos valmista soosia on kaapissa.

Muttisoosi 

1 prk Mutti-tomaattimurskaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
0,6 desilitraa oliiviöljyä
0,5 teelusikallista sokeria
halutessasi appelsiinin kuorta ja punaviiniä 0,5 desilitraa
suola ja mustapippuri myllystä
mausteita fiiliksen mukaan (meillä tässä oregano, timjami, basilika)

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Älä ruskista. Hauduta huolella- tästä tulee soosiin makeutta.

Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.

Pidä pieni poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 minuutin ajan, ja lisää mahdollinen punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuutta. Sekoittele.

Kastike tulee pitkäään haudutaessa sakeammaksi. Kun se on sopivaa, lisää suola ja mustapippuri myllystä + muut mausteet.

Me lisättiin myös appelsiinin kuorta. Luin ohjeen huonosti, ja raastoin ihan pienen ripauksen raastetta kastikkeen sekaan. Tuli aika vahva appelsiinin maku. Miedompaa lopputulosta toivova voi noudattaa alkuperäistä ohjetta ja raastaa pari palaa suurena kastikkeen joukkoon ja ottaa ne pois ennen tarjoilua.

Kun kastike on sopivan paksua, ota se hellalta sivuun ja sekoita joukkoon 0,5 desilitraa parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä siis keitä / lämmitä enää tässä vaiheessa. Tämä tuo täyteläisyyden soosiin.

Meillä soosi porisi huolella ja pitkään. Se sai täyteläisen maun ja päätyi sitten pizzan päälle. Pizzat kaulittiin ohuiksi, laitettiin täytteet ja paistettiin 250 asteessa muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti